Informatie

De website is opgezet door Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) met financiele steun van de Provincie Utrecht. Landschap Erfgoed Utrecht is de eerste organisatie in Nederland die landschap en erfgoed structureel samenbrengt.

Landschap Erfgoed Utrecht is ontstaan uit een fusie tussen Erfgoedhuis Utrecht en Landschapsbeheer Utrecht en is gevestigd op het prachtige Landgoed Oostbroek (koetshuis) in de Bilt.

Ons verhaal
Landschap Erfgoed Utrecht wil mensen de waarde van het landschap en het erfgoed laten ervaren. Dat doen we door met kenners, liefhebbers en doeners betekenis te geven aan zaken die het waard zijn om te behouden. We willen mensen de liefde voor het landschap en het erfgoed bijbrengen, we willen de verhalen van dat landschap en erfgoed vertellen. En we willen het landschap en het erfgoed behouden door het te beheren en te ontwikkelen.

Als je door de provincie Utrecht loopt, dan hoor je de verhalen. Je ziet de vele sporen van het verleden en je voelt de toekomst. Wij, van Landschap Erfgoed Utrecht, verbinden dat verleden en die toekomst. Wij willen dat de provincie Utrecht een van de mooiste plekjes op aarde blijft!

Met de kennis en kunde van veel lokale en regionale partijen en meer dan 4000 vrijwilligers werken wij bij Landschap Erfgoed Utrecht samen. Om het landschap met haar historie te verbinden, en kinderen en volwassenen hun eigen omgeving en geschiedenis te laten ontdekken, beleven en waarderen.

Bezoek ons op de website www.landschaperfgoedutrecht.nl

meer