Informatie

Wat is nu leuker dan met een spel de wereld om je heen verkennen? Ontdek het plekje op aarde dat nu de provincie Utrecht heet en maak mee hoe het er vroeger aan toe ging. Of kijk eens over de grenzen met één van deze mooie games.


Beestenbende

De dieren in het Rariteitenkabinet van het Universiteitsmuseum zijn in de war! Speel de interactieve Beestenbende_kids.jpgmuseumgame Beestenbende in het museum en help ze een handje.
Ga op onderzoek en help ze een handje. In de game nemen twee teams het tegen elkaar op. Welk team helpt het beste de dieren in het kabinet die in de war zijn? De teams maken foto's van dierenkenmerken en verzamelen bewijs om de dieren te helpen. Het team met de beste bewijzen wint. Door het spelen van Beestenbende maak je kennis met de bijzondere dierencollectie in het Rariteitenkabinet.

Voor wie: kinderen vanaf 10 jaar én hun (groot)ouders
Hoe kun je het spelen: Ga naar het Universiteitsmuseum Utrecht. De game wordt gespeeld met een iPad mini, vraag ernaar bij de receptie.
Bron:
Urule, www.urule.nl
Universteitsmuseum Utrecht: beestenbende


Eeuw van het Medicijn

Verplaats je in de schoenen van een wetenschapper en vind uit hoe jij zieke mensen kunt genezen. Een spel medicijn van de eeuw..jpgover de geschiedenis van de farmacie in de 19e eeuw. Een deel speel je in het museum, een deel thuis en een deel in de klas. In dit spel maak je gebruik van allerlei media: boeken, een digitale omgeving en de voorwerpen in het museum.

Voor wie: kinderen van 9 tot 12 jaar (basisonderwijs)
Hoe kun je het spelen: de game wordt gespeeld in overleg met de scholen en het Universiteitsmuseum Utrecht.
Bron: Urule, www.urule.nl / Universteitsmuseum Utrecht: www.universiteitsmuseum.nl

Licht op Hout

Op 3 december 1930 stuitten gravende arbeiders aan de Van Hoornekade in Utrecht-Noord op een scheepswrak. De directeur van het Centraal Museum liet het wrak naar de kelder van het museum brengen.licht op hout-kinderen.jpg Sinds 1936 is het schip voor het publiek te zien. Het interactieve lichtkunstwerk Licht op hout is speciaal voor het schip gemaakt.
Het licht reageert op de aanwezigheid van mensen. Bezoekers werpen door hun bewegingen letterlijk licht op de geschiedenis van dit schip.

Voor wie: kinderen en volwassenen
Hoe kun je het spelen: Ga naar het Centraal Museum in Utrecht. NB: Van 1 september 2014 tot en met februari 2015 (onder voorbehoud) is Licht op hout niet toegankelijk vanwege de verbouwing van het (nieuwe) entreegebied.
Bron: Urule, www.urule.nl / Centraal Museum: www.centraalmuseum.nl

Vango

Vango is een dynamisch groepsspel in het museum waarin je via de speciale Vango-app in teams strijdt vango2.jpgom zo veel mogelijk geld, kunst en bezoekers.Verschillende teams kruipen in de huid van de curator en gvango2.jpgaan onderling de competitie aan .

Voor wie: voor kunstkenners en leken.
Hoe kun je het spelen: Vanaf 16 deelnemers /Vango duurt 3 uur/In een museum naar keuze/Drie spelbegeleiders/Kosten afhankelijk van locatie en aantal deelnemers
Bron:
Urule, www.urule.nl / Culture Games: Vango

WhaiWhai

WhaiWhai biedt een combinatie van reisgidsen en game aan. Je ontdekt op locatie whaiwhai.jpgin Milaan, Rome, Florence, Venetië en New York verborgen plekken, en bijzondere verhalen.

Voor wie: reizigers en toeristen.
Hoe kun je het spelen: download de New York versie Peg Leg in de Apple Store
Bron:
Urule, www.urule.nl / WhaiWhai: overzicht


Lost in Time in Utrecht

Duik in de geschiedenis en de oude binnenstad van Utrecht. Help de professor en probeer Thijmen te Lost in Time Utrecht 2.jpgvinden in de straten rond de Domtoren of langs de Oudegracht. Gebruik de iPad als tijdmachine in dit spannende avontuur en zorg dat er geen wijzigingen in de tijdslijn plaatsvinden.

Voor wie: voor iedereen van 8-88 jaar
Hoe kun je het spelen
: Je kunt Lost in Time in Utrecht spelen door te reserveren bij uitgiftepunt Rederij Schuttevaer in Utrecht/€ 17,95 per iPad/Max. 3 personen per iPad/Speelduur: 2 uur/Reserveren verplicht.
Bron: Urule, www.urule.nl / Lost in Time in Utrecht


Lost in Time in Amersfoort

Achtervolg Thijmen door keistad Amersfoort. Ontmoet een dronken kwakzalver, achterhaal de geheime Lost in Time Amersfoort1.jpglocatie van de Alchemisten of blus een brand in één van de Muurhuizen. Speel de mini-games, open de tijdspoorten en voorkom dat Thijmen de geschiedenis verandert. Van de professor krijg je een tijdmachine (je iPad) waarmee je Thijmen achterna kan.Lukt het jou om Thijmen te vinden? Of raak je zelf ook Lost in Time?

Voor wie: voor iedereen van 8-88 jaar
Hoe kun je het spelen
: reserveren bij één van de uitgiftepunten: Levende Historie Amersfoort, VVV Amersfoort of Museum Flehite. kosten € 17,95 per iPad. Max. 3 personen per iPad. Speelduur: 2 uur. Reserveren aanbevolen
Bron: Urule, www.urule.nl / Lost in Time in Amersfoort


Lost in Time aan de Eem

Deze unieke versie van Lost in Time speelt zich af langs de Eem en de Koppelpoort. Je reist naar begin Lost in Time langs de Eem 1.jpg (1)1900 en komt bijzondere figuren tegen die een rol speelden in de geschiedenis van het industriële gebied rond de Eemhaven en de Koppelpoort.In de zomermaanden zijn rolspelers van Levende Historie in het gebied aanwezig om te zorgen voor een extra bijzondere beleving.

Voor wie: voor iedereen van 8-88 jaar
Hoe kun je het spelen
: reserveren bij één van de uitgiftepunten: Levende Historie Amersfoort, VVV Amersfoort of Museum Flehite. Kosten € 17,95 per iPad. Max. 3 personen per iPad. Speelduur: 2 uur. Reserveren aanbevolen.
Bron: Urule, www.urule.nl /Lost in Time Amersfoort aan de Eem


HizzQuiz

Een game voor in het museum en thuis waarmee je de Gelderse geschiedenis op een nieuwe manier leLost in Time langs de Eem 1.jpg (1)ert kennen: aan de hand van museumstukken uit de provincie beantwoord je vragen. Niet zeker over een antwoord? Verdeel dan je kansen en zet in op meerdere antwoorden! Voorkom dat je tegenstanders winnen, bijvoorbeeld door hun antwoorden te stelen! In deze erfgoedgame draait het om kennis, behendigheid, tactisch handelen en humor. De game is te spelen in diverse musea in Gelderland.

Voor wie: kinderen en volwassenen.
Hoe kun je het spelen: je kunt het spel downloaden in de appstore om te spelen op je smartphone of tablet
Bron: Urule, www.urule.nl / Hizzquiz

Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht

Hoofdrolspeler Tim begaat een flater: per ongeluk zet hij de tijdmachine van Het Utrechts Archief aan. Vier waardevolle historische voorwerpen verdwijnen en Tim komt terecht in het jaar 1050. Op zoek naar de verloren schatten reist hij door elf eeuwen Utrecht.hizzquiz.jpg

Voor wie: iedereen
Hoe kun je het spelen: Je kunt het thuis spelen, want het game staat gewoon online. Je hebt wel Flash nodig.
Bron: Urule, www.urule.nl /Tijdtripper

Museumkids

De Nederlandse Museum Vereniging heeft samen met musea diverse games voor kinderen tot 12 jaar Museumkids-Tikkit.jpggemaakt. Deze zijn verzameld in de website www.museumkids.nl. De games kunnen thuis gespeeld worden. Soms is er in het museum een verwijzing naar de game.

Voor wie: kinderen van 6 t/m 12 jaar
Hoe kun je het spelen: een aantal games zijn te downloaden in de Google Play Store of de App Store. De anderen speel je online.
Bron: Urule, www.urule.nl / Museumkids


Science Museum

Stop de hongerige muizen, speel het spionage spel, ontferm je over een Ding, of had je altijd al een EnergyBritish Science Museum.jpg Ninja willen zijn? Het kan allemaal bij de games van het Britse Science Museum, waarbij lol en leren elkaar helemaal hebben gevonden.

Voor wie: kinderen
Hoe kun je het spelen:
Je kunt het thuis spelen, want de games staan gewoon online. Opgelet: de voertaal is Engels.
Bron:
Urule, www.urule.nl / Science Museum

Tate Kids

Het Tate Museum heeft allerlei games voor kinderen. In  Art Lab kun je schilderijen vernielen maar ook Tate Kids.jpgweer mooi maken. Maak  kennis met de restauratie van schilderijen. In Art Detective wordt je een echte Kunst detective. Of gebruik je webcam om met je hele lichaam te schilderen. Dat en nog veel meer!

Voor wie: de games hebben 3 nivo's: nivo 1 voor 5-7 jarigen, nivo 2 voor 8-10 jarigen, en nivo 3 voor 10 jaar en ouder.
Hoe kun je het spelen:
 
Je kunt het thuis spelen, want de games staan gewoon online. Opgelet: de voertaal is Engels.
Bron: Urule, www.urule.nl /Tate Kids


Time Explorer

In dit online adventure game van het British Museum wordt je gedropt op het beroemde GreatTime Explorer_BM.jpg
Court van het Britse Museum in London en vandaar reis je terug naar het oude China, Rome en Egypte om de mooiste oude schatten te redden van natuurrampen en ander kwaad.

Voor wie: kinderen
Hoe kun je het spelen:
Je kunt het thuis spelen, want de game staat gewoon online. Opgelet: de voertaal is Engels.
Bron:
Urule, www.urule.nl / Time Explorer

 

meer